Луцька пенсіонерка, якій за донати подякував Кирило Буданов, вчиться користуватися подарованим планшетом від ГУР

Луцька пенсіонерка, якій за донати подякував Кирило Буданов, вчиться користуватися подарованим планшетом від ГУР

Тамара Лазаренко

81-річна пенсіонерка з Луцька Тамара Лазаренко, яка за допомогу армії отримала подяку від начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова, освоює подарований розвідниками планшет.

Жінка розповіла: щомісяця, з кожної пенсії донатить на потреби військових. Як це відбувається, на телефон відзняла її онука, відео стало популярним, його побачили і в ГУР. Про це пише Суспільне.

Нагадаємо, відзнаку жінці особисто вручив речник ГУР Андрій Юсов

«Я ж тільки вчора його бачила по телевізору, а тут він у мене в квартирі… У мене було дуже велике здивування», – пригадує Тамара Лазаренко зустріч з розвідником і додає, що така увага її надихнула ще більше допомагати армії.

Пенсіонерка каже, що почала донатити від початку повномасштабного вторгнення. Спершу виїхала до Польщі, але через місяць повернулася. 

«Я не могла там бути. Постійно думала, а як там в Маріуполі, як важко азовцям і іншим військовим. Приїхала і почала донатити – це обов’язок кожного», – каже вона.

Кожен донат пенсіонерка записує у спеціальний зошит, де також зберігає банківські рахунки різних підрозділів сил спеціальних операцій. Донатить двічі на місяць: одразу після пенсії і перед наступною, якщо вдалося щось заощадити.

Зі слів Тамари Лазаренко, найбільше з її пенсії, яку отримує за чоловіка військового, завжди перепадає розвідникам.

«Тим по 100, а ГУРу – 300. Це як мама принесла смаколики і вона всім дає, а меншому-любімчіку трошки більше, бо в ГУР дуже круті дрони», – каже вона.

Після розголосу Тамару Лазаренко іноді впізнають на вулиці. Жінка каже: сподівається, що її приклад спонукатиме українців більше допомагати військовим.

 

UkraineNews