В’ячеслав Кравцов: “Чемпіонство Михайлюка — велика подія, українці не так часто потрапляють в команди НБА з чемпіонськими амбіціями”

В’ячеслав Кравцов: “Чемпіонство Михайлюка — велика подія, українці не так часто потрапляють в команди НБА з чемпіонськими амбіціями”

Джерело: https://fbu.ua/news/vyacheslav-kravcov-pslya-pershih-dvoh-peremog-bostona-ya-skazav-scho-u-mihaylyuka-tochno-bude-persten

Рекордсмен збірної України за очками та зіграними матчами, екс-гравець НБА В’ячеслав Кравцов прокоментував титул чемпіона НБА Святослава Михайлюка, який виграв фінал у складі Бостон Селтікс.

Наскільки великою подією на твою думку є чемпіонство Михайлюка?

– Це однозначно важлива подія, адже українці взагалі не так часто потрапляють в НБА, не говорячи про команду, у якої чемпіонські амбіції та відповідний склад. Я ще не спілкувався зі Святом після чемпіонства, йому там зараз не до розмов, він зараз святкує. Але я спитаю у нього, звичайно: мені чомусь здається, що він обміняв би своє чемпіонство на стабільні 20 хвилин ігрового часу протягом сезону. Завдяки чому він зберіг місце в ростері Бостона? Він класний гравець, чудово поводить себе на майданчику та поза ним, плюс кожній команді потрібен шутер.

Чи слідкував ти за плей-оф НБА?

– Я слідкував за плей-оф — за всією сіткою з самого початку. На Заході я вболівав за Даллас з першої гри плей-оф, у них реально був дуже важкий шлях до фіналу. А Бостон набрав шалений хід у плей-оф. Зрозуміло, що і в регулярному чемпіонаті вони себе добре почували, але в плей-оф вийшли на інший рівень. Тому у Далласа не те щоб не було шансів, але на фоні суперника вони були відчутно втомлені. А Бостон раніше закінчив фінал конференції, відпочив, зголоднів, набрався сил. Це було видно по перших двох іграх. Тому, як на мене, ключовими були перші два матчі, після яких я сказав, що тепер точно у Свята буде перстень.

Чи може статус чемпіона покращити шанси на отримання кращого контракту з клубом НБА?

– Тут не знаю. Я багато в НБА бачив — і тоді коли сам там був, і після, і до. Чесно скажу, там такі бувають дивні ситуації, коли гравці проводять нереально сильний сезон, грають по 30 хвилин і отримують умовно контракт 4 мільйони на рік. А буває так, що гравець має набагато часу, виглядає гірше, але виступає в іншій команді і гравця підписують на 15 мільйонів. Для мене досі це загадка і це мене завжди дивувало. Тому, як буде зі Святом, поки що незрозуміло.

UkraineNews