У Дніпрі біля музею Яворницького почали розмальовувати захисні «вулики», у які одягли «кам’яних баб»

У Дніпрі біля музею Яворницького почали розмальовувати захисні "вулики", у які одягли "кам'яних баб"

16 червня біля стін музею Дмитра Яворницького вже можна помилуватися повноцінними малюнками

У Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького поблизу історичного музею знаходиться символ українського Спротиву — “кам’яні баби”. Їх огорнули в захисні конструкції з кевлару, аби убезпечити статуї війни. В народі їй прозвали “вулики”, оскільки зовні вони схожі на них, та “бронежилетами”. На початку березня ми бачили на захисних кейсах лише ескізи, однак 16 червня вже можна помилуватися повноцінними малюнками. 

У Дніпрі почали розмальовувати захисні кейси У народі їх прозвали «вуликами» та «бронежилатми» Ці кейси захищають скульптури кам’яних баб Скульптури кам’яних баб дуже старі і належать до Скіфської доби На кейсах художниці зобрали слов’ян, коней та котів Дуже гарно виглядає Ураїнська «матрьошка» Біля музею тепер є свій арт-простір Це коти археологи і вони щось знайшли Кінь, який біжить у степу Музей знаходиться на проспекті Дмитра Яворницького

Нагадаємо, що ми писали про те, що  у Дніпрі запрошують розмалювати символ українського Спротиву — “кам’яних баб”. Також можете подивитися, якими були перші ескізи на захисних кейсах. Ще можете подивитися, як виглядає новий мурал у сквері Усачова. 

Фото: Максим Якушев

UkraineNews