У Пентагоні заявили підготовку нових місць у Європі для тренування українських пілотів на F-16

Речник Пентагону Патрік Райдер. AP

Міноборони США зосереджене на роботі з "авіаційною коаліцією", аби визначити потреби України та задовольнити їх, зокрема, навчаючи українських пілотів літати на F-16. Для цього у Європі готуються нові місця.

Про це на брифінгу заявив речник Пентагону Патрік Райдер, відповідаючи на питання, скільки українських пілотів будуть готовими до польотів на F-16 вже цього літа.

"Ми зосереджені на роботі з коаліцією військово-повітряних сил над визначенням їхніх потреб, а потім на виконанні цих потреб. І, як ви знаєте, навчання проводяться як в Аризоні, так і в Данії. Існує можливість проведення додаткових тренувань в інших місцях, які готуються в Європі. Тому що, знову ж таки, це буде довгострокова пропозиція з погляду підтримки їх через коаліцію повітряних засобів", — сказав він.

Водночас Райдер не повідомив скількох українських пілотів у США готують до польотів на винищувачах F-16, зазначивши, що це питання до України.

"Саме вони повинні говорити про управління пілотами з погляду загальної чисельності свого флоту, загальної чисельності своїх льотних кадрів і своїх очікувань щодо того, як вони збираються виконувати цю програму", – зазначив він.

UkraineNews