У Вінницькій області у двох ДТП постраждали малолітні велосипедисти

У Вінницькій області у двох ДТП постраждали малолітні велосипедисти

Внаслідок ДТП двоє школярів отримали травми. Зараз загрози їхньому життю та здоров’ю немає. Поліція попереджає батьків і водіїв бути уважними, бо на дорогах багато дітей.

Про дві аварії повідомили в ГУ НП у Вінницькій області.

Перша автопригода сталась о 19.14 у місті Калинівка. За попередньою інформацією слідства, 33-річний водій автомобіля Mercedes не впорався з керуванням та допустив наїзд на велосипедиста, який катався у дворі. Унаслідок ДТП 6-річний хлопчик отримав травми та після надання медичної допомоги був відпущений додому. Друга  ДТП сталась о 21.00 неподалік селі Ободівка Гайсинського району. Рухаючись на автомобілі Mitsubishi, 21-річний водій, не впорався з керуванням та допустив наїзд на велосипедиста, який раптово виїхав на проїжджу частину. Внаслідок ДТП 7-річний хлопчик зазнав травмувань та був госпіталізований.

Водії були, тверезі. Транспортні засоби помістили на арештмайданчик.

За даними фактами проводиться досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

«Поліція нагадує батькам про необхідність дотримання правил дорожнього руху. Попередьте своїх дітей про потенційні наслідки необережної поведінки на дорозі. Водіям радимо бути більш обачними та уважними при зустрічі з велосипедистами», – йдеться у повідомленні.

У Вінницькій області у двох ДТП постраждали малолітні велосипедисти

UkraineNews