У Запоріжжі погодили укласти договори суперфіції з ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

У Запоріжжі погодили укласти договори суперфіції з ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Запорізькі депутати надали згоду на укладання між Запорізькою міською радою та державним підприємством «Місцеві дороги Запорізької області»  договорів про надання права користування земельними ділянками для забудови (суперфіцію), де відбувається будівництво протирадаційних укриттів.

Про це стало відомо під час позачергового засідання сесії, передає 061.

Мова йде про земельні ділянки, які належать до закладів освіти та перебувають в комунальній власності Запорізької територіальної громади. ДП «Місцеві дороги Запорізької області» є замовником робіт з будівництва нових укриттів поблизу цих закладів. Вони просили укласти договори суперфіції (передача земельної ділянки в користування) на період будівництва та введення в експлуатацію об’єктів до 31.12.2025.

«У рамках реалізації заходів щодо створення безпечних умов в освітньому середовищі обласна адміністрація реалізує декілька проєктів будівництва протирадіаційних укриттів за проєктами ЮНІСЕФ. Тому, виникла необхідність надати дозвіл на укладання договорів суперфіцію на користування земельними ділянками», — зазначається в проєкті рішення міськради.

Мова йде про ділянки у школи №88, гімназії №107,протирадіаційного укриття Запорізького академічного ліцею № 46, Запорізького ліцею «Логос», Запорізького колегіуму «Елінт».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі спрямують понад 17 мільйонів гривень на створення навчально-практичних центрів в ПТУ.

UkraineNews