Більше часу на науку та професійне зростання: ВРУ ухвалила законопроєкт про зменшення навантаження для викладачів ЗВО

Більше часу на науку та професійне зростання: ВРУ ухвалила законопроєкт про зменшення навантаження для викладачів ЗВО

Верховна Рада України у четвер, 6 червня, в цілому ухвалила законопроєкт про зменшення навантаження для викладачів закладів вищої освіти

Зміст

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зазначається, що Рада ухвалила законопроєкт № 9600, який передбачає збільшення для викладачів ЗВО часу на наукові дослідження, розробки,  проєкти, інновації та професійне зростання. Разом з тим, для них зменшать кількість годин для читання лекцій, семінарів і консультацій. 

«У них буде не 600, а до 400–500 годин на рік. Мінімум 30% навантаження має становити наукова робота», — йдеться у повідомленні.

Федоров вказав, що законопроєкт також передбачає гнучку систему стимулів і винагород для викладачів «за дійсно ефективну наукову діяльність». 

«Трансформація освіти на всіх ланках триває. Університети мають стати справжнім серцем розвитку науки, місцем, де народжуються нові ідеї та технології», — наголосив Федоров. 

За словами нардепа Ярослава Железняка, за законопроєкт проголосували 254 депутати. 

  • Раніше міністр освіти та науки України Оксен Лісовий повідомив, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10177 про індивідуальні освітні траєкторії та вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті. 
UkraineNews