На Сумщині у серпні найбільше подорожчали яйця

На Сумщині у серпні найбільше подорожчали яйця

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє про цінову ситуацію на споживчому ринку Сумської області у серпні.

У серпні 2024 року порівняно з липнем 2024 року індекс споживчих цін по області, як і по країні в цілому, склав 100,6%.

На споживчому ринку області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої збільшилися на 1,0%. Найбільше (на 13,0%) подорожчали яйця. На 6,7–0,9% зросли ціни на соняшникову олію, овочі, масло, сир і м’який сир (творог), макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, продукти переробки зернових, рис, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, молочні продукти та молоко. Водночас на 11,6% знизилися ціни на фрукти.

Індекс споживчих цін на безалкогольні напої склав 102,9%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби стали дорожчими на 1,0%, з них тютюнові вироби – на 1,5%, алкогольні напої – на 0,4%.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг зросла вартість навчання на курсах іноземних мов на 11,7%, стоматологічних послуг – на 6,0%, послуг лікарень – на 4,6%, послуг у сфері страхування здоров’я та особистого транспорту – на 3,5%. Водночас одяг і взуття подешевшали на 4,6%, товари для особистого догляду – на 4,2%, товари та послуги для щоденної підтримки будинку – на 2,1%, домашній текстиль – на 1,9%.

UkraineNews