SpaceX здійснить четверту спробу запуску Starship 6 червня

SpaceX здійснить четверту спробу запуску Starship 6 червня

У четвер, 6 червня, компанія SpaceX планує вчетверте спробувати запустити свій космічний корабель Starship після трьох невдалих спроб

Зміст

Про це повідомляє New Atlas.

Запуск запланований на 7:00 ранку за Центральноєвропейським часом (9:00 за Київським часом). У виданні зазначили, що день і час є попередніми, оскільки SpaceX ще не отримала схвалення FAA на запуск.

Раніше SpaceX здійснила три спроби вивести на орбіту свою ракету-носій Starship з різним ступенем успіху. 

Перша спроба закінчилася тим, що ракета була підірвана з міркувань безпеки через три хвилини після початку польоту. 

Під час другого запуску на першому ступені відмовив двигун, а другий вибухнув на висоті 150 км після того, як було втрачено телеметрію. 

Третій політ був більш успішним, доки не сталася втрата першого ступеня, коли половина його двигунів відмовилася працювати, а другий ступінь був втрачений, коли не спрацював контроль положення при вході в атмосферу Землі.

У SpaceX стверджують, що ці невдачі є частиною процесу розробки, який включає випробування ракет на руйнування. 

Компанія запевняє, що зробила висновки з третього польоту, в тому числі про необхідність покращення систем фільтрації палива і встановлення додаткових двигунів другого ступеня для забезпечення резервування при вході в атмосферу.

Мета четвертого польоту — продемонструвати, як перший ступінь Super Heavy і другий ступінь Starship можуть повернутися на Землю з орбіти для здійснення м’якої посадки з двигунами. 

Спроб такої посадки не буде, але відбудеться посадочний спалах і м’яке приземлення в Мексиканській затоці з прискорювачем Super Heavy, а Starship спробує здійснити контрольоване входження в атмосферу і приземлитися десь в Індійському океані.

  • Попередня спроба запустити Starship відбулась 14 березня, проте в під час посадки він упав в океан.
UkraineNews