У шести водоймах Харкова виявили небезпечну бактерію

Вміст кишкових паличок перевищив норму.

Фахівці перевірили якість води у шести водоймах Харкова.

Результати дослідження показали, що воді на пляжах «Удянський», Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ та Основ’янського озера у Харкові вміст лактозопозитивних кишкових паличок перевищує норму. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

«Це свідчить про можливе забруднення водоймищ в результаті потрапляння стічних вод, в тому числі хвороботворними мікроорганізмами. Наполегливо рекомендуємо врахувати надану інформацію додатково до інших наявних ризиків, в тому числі пов’язаних з веденням бойових дій, за наявності бажання скористатися вказаними водоймищами для відпочинку», — зазначили у Центрі контролю.

Список місць масового відпочинку на водних об’єктах Харківщини, які перебувають під наглядом Центру контролю та профілактики хвороб, можна знайти за посиланням. Небезпечні для купання місця відображаються на карті, її оновлюють при отриманні нових результатів.

Як писав UA-NEWS.in.ua, у водоймах Харкова заборонили купатися. 6 червня Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про заборону купання для населення у водоймах міста. 

Автор: Ганна Ткаченко

Джерело

UkraineNews