Заміна знаменитому Leopard 2: Rheinmetall презентував нову бойову машину KF51-U (ФОТО)

Німецька компанія Rheinmetall представила прототип танка KF51-U з повністю безпілотною баштою та новим комплексом озброєння на виставці Eurosatory 2024 у Парижі 17 червня.

Ця версія танка, відома як Concept Uncrewed Turret (CUT), базується на модифікованому шасі Leopard 2 і є перспективною розробкою Rheinmetall.

Нова башта CUT оснащена 130-мм гарматою Future Gun System від Rheinmetall з довжиною ствола у 51 калібр.

Боєприпаси подаються автоматом заряджання з двох магазинів у кормовій частині башти, забезпечуючи боєкомплект на 25 пострілів.

Крім гармати, танк оснащений спареним великокаліберним кулеметом калібру 12,7 мм.

Додатково на башті встановлено дистанційно керований бойовий модуль командира Main Sensor Slaved Armament (MSSA) з кулеметом Rheinmetall RMG762, який має три стволи для запобігання перегріву.

Цей модуль може ефективно боротися з малими безпілотниками та оснащений димовим гранатометом.

Командир, навідник та інші члени екіпажу розміщені в корпусі танка і мають доступ до денних і нічних оптичних приладів з вбудованими лазерними далекомірами.

Навідник використовує сучасну оптику SEOSS 400, а весь танк інтегровано з просунутою системою управління вогнем, C4I та іншими сенсорними системами, включаючи метеорологічний датчик.

Танк може бути оснащений активною системою захисту, такою як Active Protection System (APS) від Rheinmetall або Iron Fist, як показано на виставці.

Також можливе використання систем “м’якої” протидії загрозам, таких як MUSS та ROSY.

Розвідувальні можливості машини можуть бути додатково посилені за допомогою малих бортових безпілотників.

UkraineNews