На Запоріжжі окупанти поширюють новини про вилучення органів в українських військовослужбовців

На Запоріжжі окупанти поширюють новини про вилучення органів в українських військовослужбовців

Представники окупаційної влади через підконтрольні медіа та телеграм-канали поширюють інформацію про те, що родичі загиблих військовослужбовців ЗСУ домоглися медичної експертизи тіл своїх близьких, внаслідок чого з’ясувалось, що всі загиблі мали прижиттєве вилучення органів.

Відповідний допис з’явився в телеграм-каналі «Токмак Сегодня», передає 061

«А вот и причина, по которой украинские преступные власти спешно начали расследование против «чёрных трансплантологов» в Киеве. Группа родственников погибших боевиков добилась медицинской экспертизы тел своих близких, в результате чего выяснилось, что у всех было прижизненное изъятие органов», — зазначають автори допису.

У своїх спробах залякати українців пропаганда маніпулює найчутливішими темами, розповідаючи про «викрадення органів» у дітей-сиріт чи поранених воїнів ЗСУ.

Така справа, якби існувала насправді, мала б широкий резонанс і була б оприлюднена правоохоронними органами України.

Натомість такий вкид вписується лише в російську інформаційну операцію, мета якої – безпідставно звинуватити Україну в тому, що вона є нібито «клондайком чорної трансплантації органів».

«Поширене відео – це черговий халтурний витвір російських фейкоробів. У своїх спробах залякати українців пропаганда маніпулює найчутливішими темами, розповідаючи про «викрадення органів» у дітей-сиріт чи поранених воїнів ЗСУ. Жодних фактичних підтверджень цим абсурдним вигадкам пропагандистів знайти, звісно ж, не вдалось. Зазначимо, фейки про те, що в Україні вилучають органи російська пропаганда просуває ще з 2014 року», — зазначає Центр протидії дезінформації.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

UkraineNews