У Житомирі мобільний клас з мінної безпеки продовжує активно навчати дітей культурі безпечного життя

18 червня мобільний клас з мінної безпеки відвідав дітей з інвалідністю з Інклюзивного денного табору «Радість» Житомирської міської дитячої громадської організації «Все робимо самі», аби навчити пожежній та мінній безпеці.

Під час заходу рятувальники, користуючись наявними плакатами та 3D-стендами, показали який вигляд мають сучасні боєприпаси та пояснили основний порядок дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Також вони розповіли дітям про небезпеку відвідування лісів, полей, блокпостів, бліндажів, зруйнованих будинків та техніки на деокупованих територіях.

Пресофіцерка ДСНС закликала не чіпати залишені без нагляду підозрілі предмети на вулиці та в приміщенні. Також всі охочі мали змогу приміряти бронежилет із каскою сапера.

Відео дня

Крім цього, дітям розповіли про основні правила пожежної безпеки, користування електроприладами, порядком дій під час пожежі вдома та на вулиці. Також пояснили принцип роботи вогнегасника та як ним користуватися.

Наостанок рятувальники подарували вихованцям табору корисні матеріали з безпекових правил від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Джерело

UkraineNews